Algemeen

De hele maand oktober staat in het teken van de SOS Heldenchallenge! Doet jouw BSO ook mee? 

  • Wanneer? De SOS Heldenchallenge vindt plaats in oktober 2020. Wanneer je de activiteiten in oktober doet maakt niet uit: het mag de hele maand, het mag ook bijvoorbeeld alleen in de Herfstvakantie. 
  • Inschrijven: Inschrijven kon tot half oktober. 
  • Wat? BSO’s gaan mini-taartjes bakken, een modeshow houden, pleisters pimpen en een sponsorloop houden en/of oude boeken verkopen voor SOS Kinderdorpen. De opbrengst van al deze leuke acties gaat via deze actiepagina naar de kinderdorpen van SOS. Jullie hoeven de acties niet helemaal zelf te bedenken: jullie ontvangen een e-book waarin alle acties staan en ook veel leuke tips! Mede mogelijk gemaakt door DoenKids.
  • Waarom? Om zo de SOS Kinderdorpen te helpen met de aanschaf van spullen voor de kinderen, zoals schoolspullen. 
  • Voor welk land wordt er geworven? Voor de verschillende kinderdorpen van SOS. 
  • Wie mogen meedoen? BSO’s door heel Nederland krijgen een uitnodiging per mail om mee te doen. Als een BSO zich aanmeldt via deze website, krijgen zij snel daarop bericht en per aangemaakte actie een gratis e-book om mee aan de slag te gaan. 
  • Staat de invulling van de SOS Heldenchallenge vast? Als een BSO zich opgeeft, dan staat het de BSO zelf verder vrij om te bedenken hoe en wanneer de acties georganiseerd worden. Als je liever 1 activiteit doet dat is dat prima en als je elke week in oktober een actie doet vinden we dat natuurlijk helemaal super! 
  • Wat kan ik verwachten als deelnemende BSO? Een super leuke en leerzame maand waar iedereen altijd blij van wordt: de kinderen in ieder geval! Zij leren ook nog eens dat als je zelf iets maakt, je er geld voor kunt vragen en dat er met dat geld kinderen kunnen worden geholpen die het veel slechter hebben getroffen dan zij.
  • Word ik als koper van een mini-taartje of andere deelname niet gespamd met allerlei SOS Kinderdorpen acties? Nee, natuurlijk niet! Als je doneert d.m.v. het kopen van een van de gemaakte items kan je aangeven of je op de hoogte gehouden wilt worden over het werk van SOS Kinderdorpen of niet.

Het geld dat wordt opgehaald met de SOS Heldenchallenge komt ten goede aan het werk van SOS Kinderdorpen.

 

Deze actie is in samenwerking met DoenKids.