SOS Heldenchallenge: maak kennis met Daya

18-09-2020 | 12:01

Beste BSO,

Geweldig dat je een actiepagina hebt aangemaakt op www.sosheldenchallenge.nl en dat jullie je  gaan inzetten om kinderen zonder ouders of veilig thuis weer een liefdevolle familiebasis te geven.  We vinden jullie nu al een stelletje helden!

Maak kennis met Daya
Met jullie deelname aan de SOS Heldenchallenge maken jullie het verschil voor kinderen als Daya. Zij staat symbool voor 1 op de 10 kinderen wereldwijd die de zorg van hun ouders is verloren of dreigt te verliezen.

Daya is geboren in Ivoorkust. Toen zij nog maar 1 jaar oud was werden haar vader en moeder allebei heel erg ziek en kwamen kort na elkaar te overlijden. Daya en haar zusje stonden er alleen voor. Gelukkig kregen ze een plekje in een kinderdorp. Hier groeit Daya sindsdien op onder de zorg van haar lieve SOS moeder Denise. Zij zorgt voor Daya, haar zusje en nog 5 andere kinderen die de zorg van hun ouders zijn verloren. Samen vormen ze een familie.

Het gaat goed met Daya. Inmiddels is zij al 4 jaar. Ze is wat ons betreft ook een echte held. Want voor zo’n jong meisje heeft ze al ontzettend veel meegemaakt.

Met de SOS Heldenchallenge maken jullie het verschil
In het kinderdorp waar Daya woont heeft ze haar draai gevonden. Ze kan elke dag rekenen op de aandacht van moeder Denise die ook voor haar levensbehoeften zorgt; eten, drinken, passende kleren en een fijn huis. Natuurlijk moet ze ook klusjes doen en thuis helpen door bijvoorbeeld af te wassen en zelf haar bed op te maken. Maar er is voldoende tijd om te spelen met haar vriendinnetjes, broertjes en zusjes.

Met jullie steun via de SOS Heldenchallenge zorgen jullie er voor dat kinderen als Daya naar school kunnen, medische zorg ontvangen, kleding krijgen, eten en drinken en ook aan sport en spel kunnen doen. Allemaal belangrijk om groot en sterk te groeien.

Klik hier voor tips voor het succesvol werven van donaties met jouw eigen actiepagina.

Heel veel succes en plezier en als er nog vragen zijn, dan horen we het graag via heldenchallenge@soskinderdorpen.nl

Namens de kinderen alvast hartelijk dank.

 

Team SOS Heldenchallenge